Strach negatívna emócia, ktorá vyvoláva v človeku úzkostný pocit a zaraďujeme ho medzi nízke energie. Veľké percento populácie obyvateľstva živí, zasieva a vyvoláva v sebe aj v ostatných pocit práve už spomínaného strachu.
Začína sa formulovať už v tehotenstve, pretože snáď každá mama sa o svoje ešte nenarodené dieťa bojí, či bude v poriadku, nenarodí sa choré atď. a tím mu podvedome vytvára blok. Celý život vrátane detstva, dospelosti sa o svoje deti strachuje. Nie nadarmo sa hovorí strach má veľké oči a je náš nepriateľ. Dosť často sa stretávam s prípadmi pomočovania sa u detí počas spánku, alebo oslabeným močovým mechúrom. Príčinou ich problémov je strach z opustenia, hádok hlavne u detí z rozvedených a konfliktných rodín, trauma spojená so škôlkou a podobne. Tieto deti potrebujú v tej danej chvíli cítiť, že sú hlavne veľmi milované.
Obličky tiež veľmi citlivo reagujú na strach a neistotu.
Prejavy – slabé, jemné vlasy, vypadávanie vlasov, u detí časté angíny, zlé zuby, problémy so štítnou žľazou, myómy na maternici. Po oslabených obličkách nasleduje srdce…
„Obličky súvisia s krčnými mandľami, preto sú časté angíny u detí spôsobené chladom, vlhkom, ale aj strachom. Chladom z nevhodného oblečenia a vlhkom zo zlej stravy, ktorá zahlieňuje. Takéto deti sú ustrašené, bledé, skôr posedávajú a držia sa v blízkosti dospelých. Majú potrebu si ľahnúť, pretože v ľahu obličky nasávajú energiu.“
Nie len deti, ale aj my dospelí nevieme odolávať strachom, pretože sme svojim spôsobom stále deťmi. Keby som vytvorila stupnicu od 1-10, prvé miesto by obsadila neistota hlavne v láske, nedostatku financií, v zamestnaní, v existencii samotnej.
Určite každý z vás si pozrel nejaký ten hororový film a s pocitom strachu sa bál ísť do postele, zaspával s vedomím stretnutia sa s duchom, alebo strašidlom. Filmy s touto hororovou tématikou vedia navodiť a vyvolať veľký strach.
Ako malé dieťa som sa bála polnoci a hodine , keď odbije laicky povedané dvanásť. Mala som strach z duchov a dávala im priestor k tomu , aby ma navštevovali. Padlé duše a entity vycítia z vás strach a živia sa ním, človek sa potom cíti unavený a bez energie. Nedovoľte strachu aby vás ovládol. Napríklad aj zvieratá vycítia z ľudí strach a reagujú útokom. Strach sa vyskytuje v rôznych podobách. Je ako rakovina, žiarlivosť ktorá rozožerie vaše vnútro, zoberie pokoj a vy sa stanete je otrokom.
Môžete poraziť takmer každý strach, ak sa tak rozhodnete vo svojej mysli. Pretože pamätajte, že strach neexistuje nikde inde, len vo vašej mysli-Dale Carnegie.